Σελίδες

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ...ΒΛΑΚΕΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ



Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

ΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Ήταν τόση η πολιτικολογία των τελευταίων 4-5 χρόνων, που όλοι μοιάζουν πια εξαντλημένοι. Λιγότερο από δυο εβδομάδες από τις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης και λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές, και κανείς δεν έχει διάθεση να ακούσει και άλλα πολιτικά λόγια. Άλλωστε, είναι σχεδόν βέβαιο πως το φθινόπωρο θα έχουμε πάλι εκλογές.

Αν δεν υπήρχαν τόσοι φιλόδοξοι υποψήφιοι και τόσοι υστερικοί τηλεδημοσιογράφοι-παπαγαλάκια, κανείς δεν θα καταλάβαινε πως η χώρα ετοιμάζεται για εκλογές.

Υπάρχει κάτι υγιές σε όλη αυτή την κατάσταση.

Δεν πιστεύω πως οι μεγάλες θετικές αλλαγές στις κοινωνίες προκύπτουν μετά από εκλογές αλλά...
έχω την εντύπωση πως αυτή τη φορά οι Έλληνες δεν θα φάνε τη φόλα.
Οι πολιτικοί εκβιασμοί δεν μπορούν να διαρκούν για πάντα και οι πολίτες θα ψηφίσουν έχοντας στο μυαλό τους την πραγματική κατάσταση που βιώνουν.
Όσο και να προσπαθούν τα σάπια ΜΜΕ των ολιγαρχών να στηρίξουν τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο, όσο και να προσπαθούν να παρουσιάσουν τον αστείο –όπως αποδεικνύεται- Σταύρο Θεοδωράκη ως το «νέο παιδί της αλλαγής», όσο και να ποντάρουν στην απόλυτα συστημική Χρυσή Αυγή, η πλειοψηφία των Ελλήνων αυτή τη φορά μάλλον δεν θα μασήσει.
Ακούστε προσεκτικά τη σιωπή που υπάρχει στην κοινωνία λίγες ημέρες πριν τις εκλογές.
Είναι από αυτές τις σιωπές που κάνουν θόρυβο.
Ίσως, σε αυτές τις εκλογές, οι Έλληνες να μην αποδειχτούν εντελώς χάπατα.
(Σε κάθε περίπτωση –επειδή με έχουν κουράσει και οι Έλληνες και οι εκλογικές τους συνήθειες- ό,τι κι αν γίνει στις εκλογές, εγώ έχω βάλει στόχο να περάσω ένα όμορφο και μελένιο καλοκαίρι. Στην Ελλάδα ζούμε, δεν είναι ούτε δύσκολο ούτε ακριβό να περάσεις ένα υπέροχο καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι η πιο δημοκρατική εποχή στην Ελλάδα. Είναι για όλους. Αλλά δεν το ξέρουν όλοι.)

Δεν υπάρχουν σχόλια: