Σελίδες

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ...ΒΛΑΚΕΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ



Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ


Η τηλεόραση παίζει στο ένα κανάλι συνεντεύξεις από αριστούχους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων και στο άλλο το σκάνδαλο με τους στημένους ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Φαινομενικά αυτές οι δύο Ελλάδες είναι ξέχωρες μεταξύ τους. Εγώ πάλι πιστεύω ότι η παρεχόμενη δημόσια παιδεία και η ιδιωτική παραπαιδεία παράγει κοινωνίες ανεκτικές σε πρακτικές «Σοκ και Μπέος αγαπούλα …»
Οι αριστούχοι μαθητές των εξετάσεων της παπαγαλίας λένε στον δημοσιογράφο που τους ρωτά ότι τα όνειρά τους είναι να σπουδάσουν και με τις δεξιότητές τους να βοηθήσουν στο μέλλον την Ελλάδα να ορθοποδήσει.
Δεν έχω ακούσει μεγαλύτερες μπούρδες. Η Ελλάδα το μόνο που μπορεί να τους προσφέρει είναι πχ. στον καλύτερο από αυτούς που πέρασε πρώτος στην νομική είναι να γίνει ένας νέος Κούγιας. Δεν λέω εξαιρετικές προοπτικές.
Στον καλύτερο της ιατρικής ίσως προσφερθεί θέση σε δημόσιο νοσοκομείο όπου θα συνταγογραφεί τα φάρμακα με την μεγαλύτερη προμήθεια που θα του προσφέρουν οι «ιατρικοί επισκέπτες» οι οποίοι ανερυθρίαστα ακόμη και τώρα αλωνίζουν τα δημόσια νοσοκομεία.
Απίθανες προοπτικές. Αγαπούλα που λέει κι ο αγανακτισμένος Μάκαρος με το πούρο.
Αν μπορούσα να δώσω συμβουλή σε αυτά τα παιδιά θα τους έλεγα να σηκωθούν να φύγουν από την Ελλάδα και να γυρίσουν μόνο τότε που η χώρα τους τα σκάνδαλα θα ρίχνουν πραγματικά τα τους πολίτες της από τα σύννεφα, Αγαπούλα






Δεν υπάρχουν σχόλια: