Σελίδες

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ...ΒΛΑΚΕΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ



Σάββατο 24 Μαρτίου 2012


Σε αυτή τη ζωή μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Μπορείς να πιστεύεις ότι η γη είναι κούφια και μέσα της ζουν υπεράνθρωποι, μπορείς να πιστεύεις ότι στον μαρμαρωμένο βασιλιά, μπορείς να πιστεύεις ότι οι εικόνες δακρύζουν, μπορείς να πιστεύεις σε χίλια δυο απίθανα και πιθανά πράγματα. Κανείς δεν θα σε εμποδίσει.
Μπορείς επίσης να πιστεύεις ότι η κυβέρνηση αυτή, η κυβέρνηση του τεχνοκράτη και άρα απαλλαγμένου από κομματικές υποχρεώσεις Παπαδήμου, θα προχωρούσε σε μεταρρυθμίσεις όπως αυτή του ανοίγματος των επαγγελμάτων.
Μπορούσες να το πιστεύεις αυτό μέχρι χθες. Μέχρι χθες που ο ακροδεξιός και τσεκουροφόρος υπουργός μεταφορών και δικτύων έφερε στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο για τα ταξί και τις άδειες λειτουργίας τους.
Μπορείς βέβαια να πιστεύεις ότι ο Μάκης Βορίδης είναι ο Χάρρυ Πότερ. Ο οποίος με ένα μαγικό άνοιξε το επάγγελμα των ταξί χωρίς να δίνει νέες άδειες και κρατώντας ανέπαφο το παλαιό καθεστώς διακίνησης μαύρου χρήματος.
Έπεσε λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, και η τρέντυ «πολιτική άποψη» ότι κυβερνήσεις τεχνοκρατών και λοιπών μόνο θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις γιατί δεν έχουν να εξυπηρετήσουν πολιτικά συμφέροντα, δεν χρωστάνε σε συντεχνίες και άλλα τέτοια ανόητα και θλιβερά.
Ο Παπαδήμος ως πρωθυπουργός επενδύει στην μελλοντική του πολιτική καριέρα. Μια χαρά θα του κάτσει τσάρος της οικονομίας σε μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ – ΝΔ και λοιπών «μεταρρυθμιστών».
Η Τρόικα δείχνει να χέστηκε για την κωλοτούμπα στο κομμάτι των μεταρρυθμίσεων μιας και στην πραγματικότητα δεν την ενδιαφέρουν οι μεταρρυθμίσεις αλλά να σταθεροποιήσουν στο νέο πολιτικό σκηνικό το ίδιο πολιτικό προσωπικό. ( Παπαδήμος – Βενιζέλος – Σαμαράς κλπ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: