Σελίδες

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ...ΒΛΑΚΕΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ



Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Πότε θα γίνουμε Τανζανία;

Αναρωτιέμαι πολλές φορές αν τα μέλη της κυβέρνησης έχουν την απαραίτητη παιδεία ( όχι εκπαίδευση ) και στις αποφάσεις τους πέρα από την ανάγκη, την καθοδήγηση, την ιδεολογία, χρησιμοποιούν και την λογική.
Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων είναι ίσως ένα από τα μεγάλα διαρθρωτικά βήματα που οφείλει να κάνει μια χώρα αν επιθυμεί την ανάπτυξη. Αυτό είναι η μισή αλήθεια. Ίσως βέβαια να είναι η μόνη αλήθεια για τον Κύριο Ραγκούση. Στην πραγματικότητα η πλήρης απελευθέρωση χωρίς κάποια κεντρική ρυθμιστική αρχή όχι μόνο δεν δημιουργεί ανάπτυξη αλλά ευνοεί ολιγοπωλιακές αγορές.
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα αυτό:
«Tanzania Transport Regulatory Authority (TTRA):
The Government is soon establishing TTRA. TTRA will derive its powers from the Transport Regulatory Act and will be charged with the responsibility of overseeing the smooth operations of the roads and roads transport, railways, ports, maritime transportation, airports and air transportation.»
Γέλασα με την καρδιά μου όχι γιατί η Τανζανία έχει μια ρυθμιστική αρχή που επιβλέπει τις μεταφορές αλλά γιατί κανείς από τους ενδιαφερομένους στην Ελλάδα Ταξιτζήδες , πολιτικούς, συνδικαλιστές, δημοσιογράφους δεν βάζει τέτοια αυτονόητα ζητήματα στο τραπέζι του διαλόγου.
Είμαι πέρα για πέρα σύμφωνος με το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξιτζήδων. Θα ήθελα όμως στην απόφαση του κυρίου Ραγκούση να υπήρχε η πρόβλεψη μιας ρυθμιστικής αρχής που θα επέβλεπε και θα ρύθμιζε όλα τα θέματα που θα προέκυπταν από το άνοιγμα του επαγγέλματος.
Πότε θα γίνουμε Τανζανία;

Δεν υπάρχουν σχόλια: