Σελίδες

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ...ΒΛΑΚΕΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ



Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

TOMATOΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΡΟΣ 2ο

Προς: Μέσα ενημέρωσης

Θέμα «Ντοματοσαλάτα & ντοματοπόλεμος»

Συνειδητά μέχρι τώρα δεν είχαμε αναμειχτεί στα όσα συμβαίνουν σε σχέση με τα γεγονότα του τοματοπόλεμου και της τοματοσαλάτας που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το καλοκαίρι στην πόλη μας.
Τελευταία φτάνουν σ’ εμάς ακούσματα, που θέλουν τους «Οικολόγους» όπως μας αποκαλούν, να είναι με τη μια ή με την άλλη άποψη!
Προς αποφυγή παρανοήσεων, δημοσιοποιούμε τις απόψεις μας.
Διερωτώμεθα εάν με την πραγματοποίηση των γεγονότων αυτών επιχειρείτε η προβολή της αγροτικής παραγωγής (κηπευτικά) ή η τουριστική προβολή του τόπου μας ή και τα δύο ή και τίποτα από αυτά. Σκεφτόμαστε ότι μπορεί να γίνονται και έτσι, χωρίς κανέναν λόγο. Το τελευταίο μάλιστα μας φαίνεται ως και το λογικότερο.
Η αγροτική παραγωγή του τόπου μας, ο κόσμος των κηπευτικών της Ιεράπετρας χρειάζεται άλλου είδους ενέργειες για να βοηθηθεί και να προβληθεί. Το να πετάμε ντομάτες αναμεταξύ μας και να κατασκευάζουμε τεράστιες σαλάτες είναι εύκολο. Το δύσκολο είναι να θεσμοθετηθεί ένα ετήσιο διεθνές επιστημονικό συνέδριο ή να θεσμοθετηθεί μία ετήσια έκθεση των τοπικών προϊόντων μας (στον κατάλληλο χώρο φυσικά). Σε κάτι τέτοιο θα συμμετείχαμε με όλες μας τις δυνάμεις.
Ως προς την τουριστική προβολή του τόπου μας, θεωρούμε το λιγότερο άστοχο αυτή να επιχειρείτε με μια στιγμιαία δημοσιότητα μέσω ενός αμφισβητούμενου για την ποιότητά του θεσμού (ρεκόρ Guinness). Τις προάλλες η τηλεόραση έδειχνε μια πρώην βασίλισσα του καρναβαλιού του Ρίου Ντε Τζανέιρο, η οποία έχει γραφτεί στο βιβλίο Guinness, επειδή έχει κάνει σαράντα πέντε (45) πλαστικές επεμβάσεις. Στο ίδιο βιβλίο επιδιώκουμε να γραφτούμε κι εμείς;
Όσο δεν προστατεύουμε το φυσικό μας περιβάλλον και όσο δεν αναδεικνύουμε την πολιτιστική μας κληρονομιά, τόσο θα είναι προβληματικό το μέλλον του τουρισμού μας.

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: