Σελίδες

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ...ΒΛΑΚΕΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ



Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

«Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πεινασμένοι ούτε τρελοί που να κυκλοφορούν ελεύθεροι.Κάνετε κομμουνιστική προπαγάνδα ».

«Τι πράγματα είναι αυτά που δείχνετε;» είχε πει στον Αλέκο Αλεξανδράκη ο αστυνομικός διευθυντής που σταμάτησε την προβολή της ταινίας «Συνοικία το Ονειρο». Και συνέχισε: «Στην Ελλάδα δεν υπάρχουν πεινασμένοι ούτε τρελοί που να κυκλοφορούν ελεύθεροι.Κάνετε κομμουνιστική προπαγάνδα ».
1961: Μια εποχή που ψήφιζαν και τα δέντρα, μια εποχή που η ακροδεξιά έκανε πάρτι στην Ελλάδα, η ταινία «Συνοικία το Ονειρο» του Αλέκου Αλεξανδράκη λογοκρίθηκε , κατακρεουργήθηκε και τελικά δεν προβλήθηκε ποτέ ολόκληρη ( ακόμα και τα αρνητικά έκαψαν οι λογοκριτές) επειδή « δυσφημούσε την εικόνα της ευημερούσας Ελλάδας ».
2013: Μια εποχή που κανείς δεν ξέρει τι ψηφίζει. Μια εποχή που η ακροδεξιά κάνει πάρτι στην Ελλάδα συνεπικουρούμενη από το lifestyle τα ΜΜΕ και την ανέχεια. «Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης Υποδεικνύει προς όλους τους τηλεοπτικούς και σταθμούς της χώρας όπως Μη προβάλουν την εικόνα αστέγων και προσώπων ευρισκομένων σε κατάσταση κοινωνικής εξαθλίωσης»
Ο Αλέκος Αλεξανδράκης είχε δηλώσει μετά την κατακρεούργηση της ταινίας του πως «Αυτή η ταινία δεν με αφορά, δεν με αντιπροσωπεύει»
Θα ήθελα να πω και εγώ «Η χώρα αυτή δεν με αφορά, δεν με αντιπροσωπεύει»

Δεν υπάρχουν σχόλια: