Σελίδες

ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ...ΒΛΑΚΕΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ



Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

ΠΑΣΟΚ-ΝΔ : ΑΘΩΑ Η SΙΕΜΕΝS

ΥΠΕΡΨΗΦΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ


Με πλειοψηφία 164 βουλευτών από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πέρασε τελικά από την Ολομέλεια της Βουλής η ρύθμιση για τη Siemens.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση αυτή η γερμανική εταιρεία καταβάλλει στο ελληνικό δημόσιο 80 εκατ. ευρώ για συμψηφισμό απαιτήσεων, 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, επένδυση 100 εκατ. ευρώ στη Siemens Hellas και ενδεχόμενη κατασκευή εργοστασίου προϋπολογισμού 70 εκατ. ευρώ, «που θα οδηγήσει σε απασχόληση 700 ατόμων».

Σε αντάλλαγμα, η ελληνική κυβέρνηση απαλλάσσει τη Siemens από κάθε αστική ή διεκδικητική αξίωση...

σε σχέση με το σκάνδαλο, ενώ η συμφωνία δεν απαλλάσσει τη Siemens από ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες.

Υπενθυμίζεται πως η ζημία για το ελληνικό δημόσιο, είχε υπολογιστεί από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σε 2 δισ. ευρώ.

Τη ρύθμιση υπερψήφισαν 164 βουλευτές από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία, πλην του Φραγκίσκου Παρασύρη, που καταψήφισε, και της Άννας Νταλάρα που ψήφισε «παρούσα».

O πρώην πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης απείχε από την ψηφοφορία ενώ ΚΚΕ, ΛΑΟΣ, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΔΗΣΥ, Κοινωνική Συμφωνία και Ανεξάρτητοι Έλληνες καταψήφισαν τη συμφωνία.

Επίθεση στα δύο μεγάλα κόμματα εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, με αφορμή το θέμα της Siemens και κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ, ότι «προσπαθούν να δώσουν άφεση αμαρτιών» στη συγκεκριμένη εταιρεία.

Σε δηλώσεις του στο «Ράδιο Σαντορίνη» ο κ. Καρατζαφέρης -το κόμμα του οποίου προκάλεσε τη σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύμβαση μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της Siemens- υποστήριξε ότι τα δύο μεγάλα κόμματα «προσπαθούν να δώσουν άφεση αμαρτιών στη Siemens» και είπε ότι «δίνεται μία μεγάλη μάχη».

Αναφέρθηκε στο τραγικό συμβάν της αυτοκτονίας του ηλικιωμένου άνδρα στην πλατεία Συντάγματος και είπε ότι «όταν είναι ακόμα νωπό το αίμα του ανθρώπου που έχασε τη ζωή του, που αυτοκτόνησε για όλα αυτά που συμβαίνουν, αποκλείεται και είναι απαραιτήτως αρνητικό να ψηφίσουμε άφεση αμαρτιών στα σκάνδαλα».

Τέλος κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ για «αυθάδεια και αναίδεια» διότι όπως υποστήριξε «θέλουν μία σύνθεση αφέσεως αμαρτιών».

Πληροφορίες από βουλευτές του κόμματος, αναφέρουν πως ο ΛΑΟΣ σχεδιάζει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη προκειμένου να ζητήσει την ακύρωση της συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στις εκλογές, διότι όπως υποστηρίζουν στην Καλλιρρόης, «με την στάση τους στο θέμα της Siemens σήμερα, έβλαψαν τα συμφέροντα της χώρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: