ΤΟ ΧΙΟΥΜΟΡ ΒΛΑΠΤΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΗ ...ΒΛΑΚΕΙΑ, ΑΝ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙΠέμπτη, 4 Αυγούστου 2011

Ποιούς θα πάρει μαζί της στον γκρεμό η Ιταλία εάν…Εάν η Ιταλία δεν μπορεί να πληρώσει τις υποχρεώσεις της, τότε οι τράπεζες από όλο τον κόσμο θα είναι σε εξαιρετικά ευάλωτη και επικίνδυνη θέση.
Ιδού λοιπόν ποιόν θα πάρει μαζί του στον γκρεμό η αποκορύφωση της κρίσης στην Ιταλία:

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν ιταλικά ομόλογα αξίας 700 εκατ. δολαρίων
Οι πορτογαλικές 5,2 δις δολαρίων
Οι βελγικές 25,8 δις δολ.
Οι αμερικάνικες τράπεζες 36,7 δις δολ.
Οι ιαπωνικές 40,6 δις δολ.
Οι ολλανδικές 45,3 δις δολ.
Οι ιρλανδικές 46 δις δολ.
Οι ισπανικές 47 δις δολ.
Οι βρετανικές 77 δις δολ.
Οι γερμανικές 190 δις δολ
Οι γαλλικές κατέχουν ιταλικά ομόλογα αξίας 511 δις δολ, δηλαδή το 20% του γαλλικού ΑΕΠ και υπερδιπλάσιο από ότι χρωστάει συνολικά η Ελλάδα
Οι ιταλικές εισαγωγές αποτελούν το 24% του ιταλικού ΑΕΠ – το 2,5% του γερμανικού ΑΕΠ εξαρτάται από τις εξαγωγές στην Ιταλία. Η Λιβύη, η Αλβανία, η Ελβετία και η Ρουμανία εξαρτώνται επίσης από τις εξαγωγές τους στην Ιταλία. Εάν η ζήτηση στη χώρα καταρρεύσει, αυτές οι χώρες, όπως και πολλές άλλες, θα χτυπηθούν.
Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας αγγίζει τα 2,215 τρις δολάρια, σχεδόν το 120% του ΑΕΠ – Η ιταλική κυβέρνηση χρωστά δηλαδή περίπου 37 χιλιάδες δολάρια για κάθε άντρα, γυναίκα και παιδί που ζουν στην Ιταλία. Λίγο περισσότερο από το μισό χρέος της Ιταλίας είναι εσωτερικό
Ακριβώς 176 δις ευρώ ιταλικών ομολόγων λήγουν μέχρι τα τέεη του 2011. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια η χώρα πρέπει να πληρώσει 500 δις ευρώ στους ομολογιούχους της. Η Ιταλία λοιπόν κινδυνεύει να αναγκαστεί να ζητήσει το διπλάσιο ποσό διάσωσης που διατέτηκε για την Ελλάδα, την Ιρλανδία και την Πορτογαλία συνολικά..

Δεν υπάρχουν σχόλια: